Embed

színes, magyarul beszélő, francia krimi, 105 perc, 1985

rendező:
Claude Chabrol
író:
Dominique Roulet
forgatókönyvíró:
Dominique Roulet

Claude Chabrol
zeneszerző:
Matthieu Chabrol
operatőr:
Jean Rabier
vágó:
Monique Fardoulis

szereplő(k):

Jean Lavardin felügyelő
Jean Poiret
Madame Cuno
Stéphane Audran
Hubert Lavoisier
Michel Bouquet
Louis Cuno
Lucas Belvaux
Delphine Morasseau
Josephine Chaplin

Tartalom:

Louis, a postásfiú nyomorék anyjával él egy düledező házban. Egy helybéli gazdagokból álló ingatlantársaság meg akarja szerezni tőlük a házat, hogy helyébe mást építsen, de ők nem hajlandók eladni. Az ingatlantársaság valamennyi tagjának családjában rejtélyes halálesetek, eltűnések történnek, ezért a helyszínre küldik Lavardin felügyelőt, hogy nyomozza ki, mi történt. Lavardin-ben, a kiábrándult, közönyös zsaruban feltámad a “vadászösztön”, s mintha egy nehéz puzzle játékot rakna ki, úgy keresgél és találja meg a mocskos ügy darabjait.
A filmben ismét a nagypolgárság kettőssége kerül az egykori újhullámos rendező kérlelhetetlen nagyítója alá. A látszat és a mélyben forrongó gyilkos indulatok. A kisvárosi bonyolult bűntényben ismét Lavardin felügyelő (Jean Poiret) nyomoz.

Chabrol három filmjében is szerepelteti a könyörtelen, ám igazságos Lavardin felügyelőt, a francia kispolgárok romlott erkölcseinek leleplezőjét. A sorozatnak ebben az első, nagy sikerű darabjában a felügyelő már megkeseredett, mogorva, elvált férfi, aki sem a hivatásában, sem a magánéletében nem találja a helyét. Vidékre küldik, hogy nyomozza ki egy kisváros néhány gazdag, tisztelet övezte családjában történt, rejtélyes gyilkosságokat. Lavardinben, a kiábrándult, közönyös zsaruban felébred a hivatástudat és “vadászösztön”, s mintha egy nehéz puzzle játékot rakna ki, úgy keresgéli és találja meg a mocskos ügy darabjait. A film sajátos érdekessége Chaplin lányának, Josephine Chaplinnek a brilliáns játéka.Данильченко Юрий Брониславович Харьковнакопительные бакиброкеры бинарных опционов с лицензиейкак подобрать игровой ноутбукus travel advisory russiaоперация синус лифтинг открытый

Kategorija:

Krimi