Embed

A San Francisco-öböl jeges vize által körbeölelt Alcatrazt az 1960-as évekig azon kisszámú amerikai börtön közé sorolták, ahonnan egyszerűen lehetetlen megszökni. És joggal tartotta magát a szigettel kapcsolatos legenda, hisz az az elítélt, aki megpróbálkozott a „Szikláról” való meglépéssel, az vagy az erődöt kerítő szögesdróton akadt fenn, vagy valamelyik állig felfegyverzett járőrosztag karjaiba szaladt, vagy belefulladt a tenger jéghideg vizébe. 1962. június 11-én mégis megtörtént a lehetetlen: három elítélt trükkös módon kereket oldott, s azóta se látta őket senki.

Frank Lee Morris és az Anglin-testvérpár, John és Clarence, már számtalan menekülési kísérleten voltak túl, amikor az Alcatrazba kerültek – így számukra nem az volt a kérdés, hogy megkísérlik-e a szökést, hanem az, hogy mikor és hogyan. Az ötletet ezúttal egy régi, a födémben haladó szellőzőjárat adta számukra, melynek végén ha nem is azonnal a szabadság, de legalábbis az épület teteje várta az embert… Így aztán a három elszánt férfi a börtön civil alkalmazottaiból – karbantartókból, konyhai alkalmazottakból, villanyszerelőkből, takarítókból – segítőcsapatot verbuvált maga köré, s az általuk becsempészett szerszámokkal több hónapos kemény munka árán szabaddá tette a szellőzőjárathoz vezető utat.

Ettől kezdve már csak két kérdésre kellett választ keresniük: hogy miként szelik át a börtönsziget körül hullámzó jéghideg tengert; és hogy miként játsszák ki a zárkákat sűrű időközönként ellenőrző fegyőröket… Nekiláttak hát a begyűjtött félszáznál is több gumi esőköpenyből tutajt fabrikálni, és az innen-onnan összekapart gipszből, szappanból, festékből és emberi hajból élethű babákat készíteni…Фільчаков Олександр Васильович прокуроркак сделать рекламу в гуглеперчикигровой нетбукджаст мейкапtraveling to russia tips

Kategorija:

Kaland