Embed

Rosamunde Pilcher Nyár, szerelem, zűrzavar
A tehetséges szakácsnő, Rose Holland utcai reklámot vállal egy telefontársaság részére, hogy pénzt szerezhessen a saját vendéglője megnyitásához. Angol telefonfülkének öltözve összeütközik egy vonzó külsejű férfivel, akit szószerint leterít. A nő a férfit hibáztatja, és elnézést sem hajlandó kérni – ezért a reklámcég elbocsátja a nőt.

Barátnője, Nora Gonzalez számára ez a sors keze, hogy Rose éppen most nyert egy kétszemélyes üdülést Cornwallba, egy kastélyszállóba. Nora rábeszéli a barátnőjét, hogy vele vágjon bele az utazásba. Csalinak pedig azt használja fel, hogy Rose bizonyára találhat befektetőt a vendéglője számára. Mindehhez csupán annyi kell, hogy Rose adja ki magát egy kockázati tőkeberuházás menedzserének.

A szállodában ismét találkozik azzal az emberrel, akivel összeütközött. Marc Hopkins, az ismert lemezkiadó márka tulajdonosa szintén álnéven vett ki egy szobát. A férfi inkognitóját megőrizve szeretné a Cornish Chamber zenekart meghallgatni. A karmester, Andrew Morgan a szállodatulajdonos, Beatrice East unokaöccse. Mindketten nehéz időket élnek. Andrew-nak a zenekarához új szponzorra van szüksége, a nagynénje pedig vevőt keres a szállodájára. A régi tisztelőjének, John Browning ajánlata megható számára, de az sem tudná a szállodáját megmenteni.

Marc nem ismeri fel Rose-t, bár furcsa módon valahogy ismerősnek tűnik a nő számára. Rose ugyan aggódik, hogy a csalása kiderül, de spontán úgy dönt, hogy marad a kitalált „életrajzánál”, ugyanakkor szinte biztos benne, hogy Marc sem az, akinek kiadja magát. Állandóan figyelik egymást, de minden kívülálló számára világos, hogy az élet őket egymás számára teremtette. Röviddel az első csók előtt felismeri Marc Rose-ban a „telefonfülkét”, és Rose-nak akár tetszik, akár nem, színt kell vallania.

Egy közösen eltöltött éjszaka után Rose a hetedik mennyországban érzi magát, mindaddig, míg fel nem bukkan Agnes Hopkins, Marc felesége, akit már hónapokkal ezelőtt megkért Marc arra, váljanak el. Agnes Rose-ban azonnal felismeri a veszélyt, és úgy adja elő, mintha ez csupán Marc egy félrelépése lenne a sok közül. Rose szörnyen megalázottnak érzi magát és nem is ad Marcnak lehetőséget sem arra, hogy magyarázatot adjon.
Agnes ügyesen manipulálja Marc öccsét, Bobbyt, aki down-szindrómás és egy otthonban él. Marc, aki megígérte öccsének, hogy gondját viseli, mély érzelmi konfliktusba sodródik és súlyos döntés előtt áll…

Kategorija:

Romantikus