Embed

A bibliai Simon egy mágus volt, akár csak Jézus (ismerték is egymást) és képes volt halottakat feltámasztani és halálos betegségeket gyógyítani. Az egyház szerint eretnek volt, aki a szimónia nevű bűn névadójaként, pénzért akarta megvenni az egyházi lelki javakat. Mivel gyűlölte a római egyházat, ezért csak a sátánnal cimboráló, gonosz ember lehetett az egyház szerint. A másik oldal viszont egy szent emberről beszél, aki akár csak Jézus fiatal korában az Egyiptomi pártusoktól kapta meg a szent beavatásokat és tanításokat és nemcsak hogy nem volt Jézus ellensége, riválisa, hanem szövetségese és Keresztelő Szent János tanítványaként a Ying és a Yang megfogalmazójaként a korrumpálódó egyház szószolójaként, persze, hogy komoly ellenfélként jelentkezett a szoknyás atyafik számára.
Állítólag a Szent Péterrel vívott mágikus csatában maradt alul Simon, de hát tudjuk, hogy kik írják a történelmet. Mindig a “győztesek.”

A filmben játszódó Simon a mai korban él. Párizsban egy bűneset történik, semmi nyom nem marad. A rendőrség tanácstalan. Ahogy azt titokban sokszor megteszik, egy “extraszenz” segítségéhez folyamodnak. A különleges képességű ember külföldi, keletről jön és úgy nevezi magát, Simon. Ahogy megérkezik, megjelennek körülötte a csodavárók, a paparazzók, egy tanítvány, s felbukkan egy régi rivális, egy másik mágus is. Ő Párizsban él, sikeres és kifinomult, de titokban érzi, hogy Simon az igazi, ezért “mágus-párbajra” hívja ki. Három napot kell eltölteniük a föld alatt, s harmadnapra “feltámadni”.
rendező: Enyedi Ildikó
forgatókönyvíró: Enyedi Ildikó
operatőr: Máthé Tibor
vágó: Rigó Mária

szereplő(k):
Andorai Péter (Simon)
Halász Péter (Péter)
Julie Delarme (Jeanne)кожаная обувь днепропетровск недорогоsunrise st petersburg russia

Kategorija:

Dráma