Embed

Mészáros Márta Utolsó jelentés Annáról című új filmje nagyszerűen illeszkedik a Kossuth-díjas rendező eddigi filmjeinek sorába, hiszen ezúttal is egy női sors elevenedik meg a vásznon. A híres Napló-trilógia és a Nagy Imre-film után továbbra is a huszadik századi magyar történelemben keresi hőseit. Ez alkalommal annak a Kéthly Annának az életét ismerhetjük meg, akit a rendező szerint senki sem ismert igazán, pedig valójában egy sokszínű, érdekes nő volt, lenyűgöző egyéniséggel.
Az utolsó jelentés azonban nem pusztán egy történelmi film. Nem Kéthly Anna kivételes politikai pályafutására fókuszál, hiszen főszereplőit nem csak a fontos történelmi pillanatok átélése közben láthatjuk, hanem megismerhetjük magánéletüket is. Így a rendező nagy hangsúlyt fektetett az emberi sorsokra, a magánélet és a korabeli hétköznapok bemutatására. A filmben jelentős szerepet kapnak a szerelem és a hitvallás, a mindennapos árulások és a kivételes hűség összecsapásai.
A filmnek fontos elemei a kalandos életutakra jellemző krimiszerű izgalomkeltés és a szerelmes filmek felkavaró érzelemgazdagsága.

szereplők:
Eszenyi Enikő (Kéthly Anna)
Cserhalmi György (Faragó László)
Fekete Ernő (Faragó Péter)
Hámori Gabriella (Kati, Péter felesége)
Czinkóczi Zsuzsa (Magda, Anna testvére)
Beata Fudalej (Golda)
Kováts Adél (Klári)
Gáspár Tibor (Bogdán)
Seress Zoltán (Dénes)
Básti Juli (Péter anyja)данильченко юрій Харківtopcargo кидалыиндикатор bollinger bandsдвери регионов в москвекисть для гелевой подводки жесткаяnote 8 samsung 2018

Kategorija:

Történelmi